diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,50
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 47,00
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 54,50
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor november 2018:

€ 34,50
   
Cannelloni van gerookte heilbot, gevuld met salade van Hollandse garnalen en espuma van cocktailsaus
of
Proeverij van wild: Wildbouillon met bundelzwam, herten ham met knolselderijsalade en een bitterbal van wildstoof met truffelmayonaise
 
   
Op de huid gebakken zalm met courgette lasagne en hollandaisesaus met dille
of
Gekonfijte eendenbout met zuurkoolstampot, spruiten en rode wijn jus
 
   
Tarte Tatin van appel met kaneelijs
of
Kleine selectie van Europese kazen met garnituur
   

Koude voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu
Cannelloni van gerookte heilbot, gevuld met salade van Hollandse garnalen en espuma van cocktailsaus
€ 10,00
   
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 12,85
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm vlees en vis
€ 15,50
   
Fazant 
Terrine van zacht gegaarde fazantfilet en coppa van wildzwijn met een bitterbal van zuurkool en vossenbessen vinaigrette
€ 13,50
   
Zalm 
Tataki van zalm met vinaigrette van yuzu en zoet zure Japanse radijs
€ 12,50
   
Tonijn 
Gerookte tonijn met mousse van paling, zalm eitjes en citroen mayonaise
€ 13,75
   
Oesters
Rauw, per stuk
€ 3,25
   

Soepen

 
Pompoensoep 
Pompoensoep met dragon crème fraiche en pompoenpitten
€ 6,75
   
Wildbouillon
Dubbel getrokken wildbouillon met draadjesvlees en groene kruiden
€ 6,75
   

Warme voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu
Proeverij van wild: Wildbouillon met bundelzwam, herten ham met knolselderijsalade en een bitterbal van wildstoof met truffelmayonaise
€ 10,00
   
Duif 
Zacht gegaarde houtduif filet met gebakken bloedworst en stroop van pedro ximines
€ 13,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 9,75
   
Kalf  
Zacht gegaarde kalfswang met krokante zwezerik, gebakken cantharellen en rode wijn jus
€ 14,50
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos
Gebakken tournedos met truffeljus, gebakken paddenstoelen en truffelpolenta
€ 29,75
   
Duroc  
Zacht gegaarde filet van het duroc varken met spruiten stamppot, crème van pastinaak en sjalotten jus
€ 24,75
   
Eend 
Gebakken eendenborst met brandade van eendenbout, crème van knolselderij en epoisse
€ 23,75
   
Hert  
Gebraden hertenbiefstuk met rode kool, stoofpeer, aardappelgratin en wildjus
€ 25,75
   
Vlees maandmenu
Gekonfijte eendenbout met zuurkoolstampot, spruiten en rode wijn jus
€ 21,00
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 6,-
Supplement friet of salade: € 3,-

 
   

Hoofdgerechten vis

 
Kabeljauw 
Gebakken kabeljauw met kruidenkorst van Parmezaanse kaas en basilicum met fregola pasta en saus van rode pesto
€ 23,00
   
Gamba en Coquille
Gebakken coquilles met krokante gamba, puree van zoete aardappel, zeekraal en kreeftensaus
€ 24,75
   
Schol 
Gebakken scholfilet met zongedroogde tomatenrisotto en saus van kerrie en kokos 
€ 22,75
   
Vis maandmenu
Op de huid gebakken zalm met courgette lasagne en hollandaisesaus met dille
€ 21,00
   

Desserts

 
Chocolade   
Warm chocolade taartje met espuma van kersen en vanille ijs
€ 10,50
   
Citrus  
Vijf bereidingen van citrus; bavaroise van bloedsinaasappel, sorbet van limoen, gemarineerde grapefruit, lemoncurd en crème brûlee van grand marnier
€ 10,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van  Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Appel    
Bavaroise van amandel met gekarameliseerde appel en karamelijs
€ 10,00
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgenbrood
€ 13,75
   
Maandmenu
Tarte Tatin van appel met kaneelijs
€ 9,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Volg ons op facebook!
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug