diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag (dinsdag tot en met zaterdag) ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen. 
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,00
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 49,00
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 59,00
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor november 2022:

€ 39,00
Salade van krab met loempia van gamba, gemarineerde Granny Smith appel en saffraan mayonaise 
of
Carpaccio van hert met Comté kaas, dressing van gekarameliseerde ui en cashewnoten
 
   
Gebakken roodbaarsfilet met saus vierge, spitskool en krokante noedels
of
Gekonfijte eendenbout met stamppot zuurkool, rode wijnjus met uitgebakken spekjes
 
   
Gegrilde ananas met sorbet van citroengras en mousse van gezouten karamel
of
Selectie van Europese kazen met garnituur 
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,50
   
Wildpaté
Wildpaté met chutney van peer en hazelnoten, crostini van boerenbrood
€ 13,75
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef, koud en warm, vlees en vis
€ 16,75
   
Salade van krab 
Van het maandmenu: Salade van krab met loempia van gamba, gemarineerde Granny Smith appel en saffraan mayonaise
€ 12,00
   
Carpaccio van hert 
Van het maandmenu: Carpaccio van hert met Comté kaas, dressing van gekarameliseerde ui en cashewnoten
€ 12,00
   
Oesters
Rauw, per stuk
€ 3,75
   

Warme voorgerechten

 
Bouillabaisse
Rijk gevulde romige vissoep
€ 10,00
   
Courgettesoep 
Courgettesoep met gedroogde Parmaham
€ 7,75
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met warme knoflook-bieslooksaus  
€ 11,00
   
Eend
Ravioli van geplukte eendenbout met espuma van eekhoorntjesbrood, paksoi en aardappelkaantjes
€ 15,50
   

Hoofdgerechten

 
Bavette
Gebakken runderbavette met gepofte aardappel, gegrilde groenten en saus van grove mosterd
€ 30,00
   
Hert
Gebakken hertenbiefstuk, puree van pastinaak, stoofpeer, spruitjes en rozijnenjus
€ 28,75
   
Gekonfijte eendenbout 
Van het maandmenu: Gekonfijte eendenbout met stamppot zuurkool, rode wijnjus met uitgebakken spekjes
€ 23,50
   
Gebakken roodbaarsfilet 
Van het maandmenu: Gebakken roodbaarsfilet met saus vierge, spitskool en krokante noedels
€ 23,50
   
Zeebaars
Zeebaarsfilet met zongedroogde tomaat, saffraan risotto, zeekraal en saus van citroengras
€ 26,50
   
Heilbot
Heilbotfilet met orzo, geroosterde bloemkool en pestosaus met pistache
€ 27,50
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,00
Supplement friet of salade: € 4,00

 
   

Desserts

 
Trifle
Trifle van stroopwafel met tonkabonen mascarpone en stroopwafelijs
€ 12,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 14,00
   
Kaasplankje
Vijf kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 15,00
   
Dessert maandmenu:
Gegrilde ananas met sorbet van citroengras en mousse van gezouten karamel
€ 11,50
   
Dessert maandmenu:
Kaasplankje, drie kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 12,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug