diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag (dinsdag tot en met zaterdag) ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen. 
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 42,50
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 49,50
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 59,50
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor maart 2023:

€ 42,00
Ceviche van kabeljauw met filodeeg, salade van augurk en rode ui, met crème van mascarpone, spaanse peper en dragon
of
Steak tartaar met tomaten bruchetta, crème van scharrel eidooier en mayonaise van basilicum
 
   
Gebakken zeebaarsfilet met couscoussalade, gegrilde courgette, puree van rode biet en saus van citroengras
of
Eendenborstfilet met bospaddenstoelenrisotto, gekarameliseerde witlof, crème van zoete aardappel en cognacjus
 
   
Gemarineerde ananas met Indonesische pandan cake, gel van ananas en malibu en kokos sorbetijs
of
Selectie van Europese kazen met garnituur 
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,50
   
Pulled pork
Pulled pork met tonkatsusaus, kimchi, melbatoast en aïoli van gefermenteerde knoflook
€ 13,75
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef, koud en warm, vlees en vis
€ 16,75
   
Ceviche van kabeljauw
Van het maandmenu: Ceviche van kabeljauw met filodeeg, salade van augurk en rode ui, met crème van mascarpone, spaanse peper en dragon
€ 12,75
   
Steak tartaar
Van het maandmenu: Steak tartaar met tomaten bruchetta, crème van scharrel eidooier en mayonaise van basilicum
€ 12,75
   
Oesters
Rauw, per stuk
€ 3,75
   

Warme voorgerechten

 
Bouillabaisse
Rijk gevulde romige vissoep
€ 11,00
   
Courgettesoep 
Courgettesoep met gedroogde Parmaham
€ 7,75
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met warme knoflook-bieslooksaus  
€ 11,00
   
Eend
Ravioli van geplukte eendenbout met espuma van eekhoorntjesbrood, paksoi en aardappelkaantjes
€ 15,50
   

Hoofdgerechten

 
Bavette
Gebakken runderbavette met gepofte aardappel, gegrilde groenten en saus van grove mosterd
€ 30,00
   
Kalfs entrecote
Gegrilde kalfsentrecote met gratin van aardappel en knolselderij, bon femme en bearnaisesaus 
€ 28,75
   
Eendenborstfilet
Van het maandmenu: Eendenborstfilet met bospaddenstoelenrisotto, gekarameliseerde witlof, crème van zoete aardappel en cognacjus
€ 24,00
   
Gebakken zeebaarsfilet 
Van het maandmenu: Gebakken zeebaarsfilet met couscoussalade, gegrilde courgette, puree van rode biet en saus van citroengras
€ 24,00
   
Heilbot
Heilbotfilet met orzo, geroosterde bloemkool en pestosaus met pistache
€ 27,50
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,00
Supplement friet of salade: € 4,00

 
   

Desserts

 
Trifle
Trifle van stroopwafel met tonkabonen mascarpone en stroopwafelijs
€ 12,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 14,00
   
Kaasplankje
Vijf kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 15,00
   
Dessert maandmenu:
Gemarineerde ananas met Indonesische pandan cake, gel van ananas en malibu en kokos sorbetijs
€ 12,50
   
Dessert maandmenu:
Kaasplankje, drie kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 12,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug