diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag (dinsdag tot en met zaterdag) ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen. 
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 42,50
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 49,50
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 59,50
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor september 2023:

€ 42,00
Mousse van gerookte makreel, quinoa met zongedroogde tomaat en kroepoek van sereh
of
Steak tartaar met crème van knolselderij, zoetzure  rode ui en augurkenmayonaise
 
   
Victoriabaarsfilet met quiche van spitskool, puree van gele biet en saus van rode puntpaprika
of
Gebakken parelhoenfilet met stamppot andijvie, krokante uienringen en cognac saus
 
   
Taartje van pure chocolade met mousse van witte chocolade en roomijs van melkchocolade
of
Selectie van Europese kazen met garnituur 
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,50
   
Vitello Tonnato
Dungesneden kalfsmuis met tonijnmayonaise, zoetzure groentes en krokante kappertjes
€ 16,75
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef, koud en warm, vlees en vis
€ 17,50
   
Mousse van gerookte makreel 
Van het maandmenu: Mousse van gerookte makreel, quinoa met zongedroogde tomaat en kroepoek van sereh
€ 12,75
   
Steak tartaar 
Van het maandmenu: Steak tartaar met crème van knolselderij, zoetzure  rode ui en augurkenmayonaise
€ 12,75
   
Oesters
Rauw of met granité van bloody mary, per stuk
€ 3,75
   

Warme voorgerechten

 
Bisque van Strandkrabbetjes
Rijk gevulde romige bisque van strandkrabbetjes
€ 12,50
   
Maissoep 
Soep van mais met groene kruiden en popcorn
€ 7,75
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie koude sausjes  
€ 11,00
   
Buikspek
Zachtgegaard buikspek met crème van gerookte zoete aardappel, crunch van hazelnoot met tijm en barbecue jus
€ 16,50
   

Hoofdgerechten

 
Diamanthaas
Gebakken diamanthaas met aardappelbrioche, puree van doperwten, geglaceerde bospeen en pepersaus
€ 29,50
   
Kalfs entrecote
Gegrilde kalfsentrecôte met opperdoezer ronde, frittata met spinazie en groene asperges en een jus met gekarameliseerde zilverui 
€ 32,75
   
Gebakken parelhoenfilet 
Van het maandmenu: Gebakken parelhoenfilet met stamppot andijvie, krokante uienringen en cognac saus
€ 24,00
   
Victoriabaarsfilet 
Van het maandmenu: Victoriabaarsfilet met quiche van spitskool, puree van gele biet en saus van rode puntpaprika
€ 24,00
   
Scholfilet
Gebakken scholfilet met kruidenkorst, gemarineerde gamba’s, couscous salade en saus van venkel en pernod
€ 28,50
   

Supplement eendenlever: € 7,00
Supplement friet of salade: € 4,00

 
   

Desserts

 
Tartelette
Tartelette gevuld met lemoncurd, gel van bloedsinaasappel en sinaasappelsorbet 
€ 12,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 14,00
   
Kaasplankje
Vijf kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 15,00
   
Dessert maandmenu:
Taartje van pure chocolade met mousse van witte chocolade en roomijs van melkchocolade 
€ 12,50
   
Dessert maandmenu:
Kaasplankje, drie kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 12,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug