diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,75
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 47,50
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 54,75
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor februari 2019:

€ 34,50
   
Gemarineerde zalm met wasabi en nori, crème van mierikswortel, wakamé en chips van truffelaardappel
of
Pastrami van kalf met Vadouvanmayonaise, pittige salade van scharrelei en krokante Parmezaan
 
   
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met bitterbal van risotto, ratatouille, groene asperges en saus van spinazie
of
Runder-Entrecote van de grill met quiche van bospaddenstoelen, in truffel gemarineerde knolselderij en rode wijn jus met meloes-ui
 
   
Taartje van banaan, karamel en bladerdeeg en roomijs van witte chocolade
of
Kleine selectie van Europese kazen met garnituur
   

Koude voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu
Gemarineerde zalm met wasabi en nori, crème van mierikswortel, wakamé en chips van truffelaardappel
of
Pastrami van kalf met Vadouvanmayonaise, pittige salade van scharrelei en krokante Parmezaan
€ 10,00
   
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 12,85
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm vlees en vis
€ 15,50
   
Fazant 
Terrine van zacht gegaarde fazantfilet en coppa van wildzwijn met een bitterbal van zuurkool en vossenbessen vinaigrette
€ 13,50
   
Zalm 
Tataki van zalm met vinaigrette van yuzu en zoet zure Japanse radijs
€ 12,50
   
Tonijn 
Gerookte tonijn met mousse van paling, zalm eitjes en citroen mayonaise
€ 13,75
   
Oesters
Rauw, per stuk
€ 3,25
   

Soepen

 
Pompoensoep 
Pompoensoep met dragon crème fraiche en pompoenpitten
€ 6,75
   
Wildbouillon
Dubbel getrokken wildbouillon met draadjesvlees en groene kruiden
€ 6,75
   

Warme voorgerechten

 
Duif 
Zacht gegaarde houtduif filet met gebakken bloedworst en stroop van pedro ximines
€ 13,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 9,75
   
Kalf  
Zacht gegaarde kalfswang met krokante zwezerik, gebakken cantharellen en rode wijn jus
€ 14,50
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos
Gebakken tournedos met truffeljus, gebakken paddenstoelen en truffelpolenta
€ 29,75
   
Duroc  
Zacht gegaarde filet van het duroc varken met spruiten stamppot, crème van pastinaak en sjalotten jus
€ 24,75
   
Eend 
Gebakken eendenborst met brandade van eendenbout, crème van knolselderij en epoisse
€ 23,75
   
Hert  
Gebraden hertenbiefstuk met rode kool, stoofpeer, aardappelgratin en wildjus
€ 26,75
   
Vlees maandmenu
Runder-Entrecote van de grill met quiche van bospaddenstoelen, in truffel gemarineerde knolselderij en rode wijn jus met meloes-ui
€ 21,75
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 6,50
Supplement friet of salade: € 3,50

 
   

Hoofdgerechten vis

 
Kabeljauw 
Gebakken kabeljauw met kruidenkorst van Parmezaanse kaas en basilicum met fregola pasta en saus van rode pesto
€ 23,50
   
Gamba en Coquille
Gebakken coquilles met krokante gamba, puree van zoete aardappel, zeekraal en kreeftensaus
€ 25,00
   
Schol 
Gebakken scholfilet met zongedroogde tomatenrisotto en saus van kerrie en kokos 
€ 22,95
   
Vis maandmenu
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met bitterbal van risotto, ratatouille, groene asperges en saus van spinazie
€ 21,00
   

Desserts

 
Stoofpeer
Stoofpeer met mousse van melkchocolade en karamel met karamel-crunchijs
€ 10,50
   
Tiramisu
“Tiramisu” van Granny Smith appel en Bastognekoek met sorbet van groene appel
€ 10,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van  Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Wentelteefjes
Wentelteefjes van suikerbrood met roomijs van walnoten en ahornsiroop
€ 10,00
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgenbrood
€ 13,75
   
Maandmenu
Taartje van banaan, karamel en bladerdeeg en roomijs van witte chocolade
€ 9,25
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Volg ons op facebook!
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug